Portfolio

Landelijke winkelcentracompetitie

Jaarlijkse verkiezing van schoonste winkelgebieden in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Nederland Schoon.

Sinds 2012 doet NederlandSchoon elk jaar onderzoek naar de schoonheidsgraad van Nederlandse winkelgebieden. In de zomermaanden leggen wij aan het winkelend publiek een digitale vragenlijst voor. Daarnaast verzamelen onze observanten op basis van de CROW-methode een aantal aanvullende gegevens over onder meer de hoeveelheid zwerfafval, de netheid en de algemene staat van de winkelgebieden.

De schoonbeleving van het winkelend publiek wordt beoordeeld door te vragen aan de deelnemer of ze in een rapportcijfer van 1 tot 10 uit willen drukken hoe schoon zij het betreffende winkelgebied vinden. Op basis van de gemiddelde score per winkelgebied komt de plaats in de ranglijst tot stand. Per gemeente wordt een rapportage ontwikkeld waarin een kort overzicht wordt gegeven van heel Nederland, van de gemeente als geheel om vervolgens elk winkelgebied apart te behandelen. Leidraad hiervoor zijn zowel de enquêtes als het observatieformulier.

De verzamelde data wordt tijdens het onderzoek direct opgeslagen vanuit de tablets in een grote dynamische webportal. Het gehele systeem is geautomatiseerd, om zo efficiënt mogelijk betrouwbare resultaten te genereren waaruit een rapportage ontstaat per locatie. Alle locaties zijn in het systeem toegevoegd en worden door middel van GPS-coördinaten realtime gecontroleerd.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Bekijk onze cases

Portfolio