You Are Viewing

A Blog Post

Betrokken bewoners

Een gemeente wil graag dat zijn bewoners betrokken zijn bij het schoonhouden van hun omgeving. En iedere bewoner vind het prettig om in een schone omgeving te leven. Door middel van een activatieteam op locatie proberen wij lokale bewoners bewust te maken van zwerfafval en het belang van een schone omgeving. In samenwerking met ROVA en verschillende gemeenten is de campagne Mooi-Schoon opgezet.

Wij zorgen voor participatie door het stimuleren van acties door bewoners. We informeren mensen over hoelang zwerfafval blijft liggen, proberen er voor te zorgen dat niemand meer iets op straat gooit, we nemen afval aan en zullen zichtbaar opruimen. Dit doen we tijdens evenementen en in winkelgebieden waar veel mensen samen zijn. We zorgen voor gedragsbeïnvloeding en lokale betrokkenheid. Daarnaast stelt ROVA een bus met aanhanger ter beschikking met gratis middelen om op te ruimen wanneer mensen een eigen actie organiseren.

 

DSC03176 DSC02560

34.404 Comments