Portfolio

Landelijke winkelcentracompetitie

Jaarlijkse verkiezing van schoonste winkelgebieden in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Nederland Schoon.

In de maanden juli en augustus (2012, 2013 en 2014)  is aan het winkelend publiek in de deelnemende winkelgebieden, in de 25 grootste gemeenten van Nederland, een digitale vragenlijst voorgelegd. Elk deelnemend winkelgebied is op een doordeweekse dag bezocht tussen 9:00 uur en 18:00 uur. Daarnaast hebben de enquêteurs op basis van de CROW-methode een aantal aanvullende gegevens verzameld over onder meer de hoeveelheid zwerfafval, de netheid en de algemene staat van de winkelgebieden.

De schoonbeleving van het winkelend publiek is beoordeeld door te vragen aan de deelnemer of ze in een rapportcijfer van 1 tot 10 uit wilden drukken hoe schoon zij het betreffende winkelgebied vonden. Op basis van de gemiddelde score per winkelgebied is de plaats in de ranglijst tot stand gekomen. Per gemeente is een rapportage ontwikkeld waarin een kort overzicht wordt gegeven van heel Nederland, van de gemeente als geheel om vervolgens elk winkelgebied apart te behandelen. Leidraad hiervoor zijn geweest zowel de enquêtes als het observatieformulier.

De verzamelde data wordt tijdens het onderzoek direct opgeslagen vanuit de tablets in een grote dynamische web portal. Het gehele systeem is geautomatiseerd, om zo efficiënt mogelijk betrouwbare resultaten te genereren waaruit een rapportage ontstaat per locatie. Alle locaties zijn in het systeem toegevoegd en worden door middel van GPS-coördinaten realtime gecontroleerd.

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Bekijk onze cases

Portfolio