Portfolio

Zwerfafvalgame

In samenwerking met Stichting Nederland Schoon is er een zwerfafvalgame ontwikkeld die in de vorm van een gamebus langs basisscholen rijdt. De gamebus kan gratis geboekt worden door alle basisscholen in Nederland en heeft als doel: kinderen bewust maken van zwerfafval en ze stimuleren om het goede voorbeeld te geven.

De game wordt gespeeld in de promobus onder leiding van een gamebegeleider. Per keer kunnen er maximaal 8 kinderen spelen en elke gamer krijgt een controller om mee te spelen. Een virtuele presentator verwelkomt de kinderen en legt ze uit wat de bedoeling is. Er wordt ingezoomd op de eigen omgeving en het spel begint. Er worden in “jouw stad” vier ernstig vervuilde buurten uitgelicht die de kinderen virtueel gaan opruimen. Van ieder kind wordt een foto gemaakt die op het geanimeerde game-karakter wordt geplakt. Dit karakter wordt bestuurd met de controller, wat natuurlijk voor hilarische taferelen zorgt.

Een schonere omgeving heeft effect. En naarmate het opruimen vordert zijn deze effecten ook merkbaar in de bus: je hoort meer vogels fluiten, spelende kinderen, lachen en het licht verandert geleidelijk van grauw naar zonnig. Er zijn vier verschillende games die elk ongeveer 4 minuten duren. Met elke game zijn punten te verdienen. De gamers strijden niet tegen elkaar, maar met elkaar tegen andere scholen. De eindscore is het gemiddelde van alle groepjes, en wordt na afloop getoond op het digitale board in de klas. Uiteindelijk heeft natuurlijk één school de meeste punten, maar iedereen wint want heel Nederland is weer een stukje schoner!

 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Bekijk onze cases

Portfolio